voedselveiligheid

Als ‘s werelds grootste voedselproducent moet China een wereldwijde polyglot zijn. Helaas is dit niet het geval. Ondanks China’s beste chocolade- en chocoladetradities, en ondanks het feit dat zijn chocolademakers (Hairyechuka en consorten) de beste chocolademakers ter wereld zijn, komt de chocolade voor wereldwijde consumptie nog steeds uit andere landen dan China.

Een paar jaar geleden werd de meeste chocolade gemaakt van bonen, vruchten en soms ook insecten. Nu worden polyglots gemaakt van schimmels, die het hele jaar door kunnen worden gekweekt in culturen met lange wortels. In feite werd de oorspronkelijke polyglot gemaakt van planten, waaruit mono-glotten zijn ontstaan. Ook worden polyglots niet alleen van planten gemaakt, maar ook van schimmels en algen.

Wat wij eten en drinken is dus een mix van de tradities en producten van verschillende culturen. Desondanks komt de beste chocolade van China nog steeds uit China.

Chocolade uit de Tsjechische Republiek is vaak te vinden op de markten van Gungong. Gungong is de traditionele hoofdstad van de Republiek Tsjechië, en veel mensen zeggen dat dit het bewijs is dat de Chinese chocolade beter is dan de Duitse. In feite zijn er veel chocoladepakketten met de merken van Gungong-chocolade. Deze producten werden in Duitsland verboden na de Thechtum-affaire.

De duurste

Een van de duurste chocoladesoorten is niet noodzakelijkerwijs de populairste. Deze staat bekend als ‘Igloo’. De Igloo-ijskisten staan bekend om hun extreme prijskaartjes. Als u uw Igloo-ijskist organisch wilt verkopen, moet u alles zelf doen. Dat betekent dat er geen tussenpersoon is – de fabrikant – en dat er ook geen standaard is – zoals je bij een westers merk zou hebben. De geschiedenis van Igloo gaat helemaal terug tot het begin van de vorige eeuw. Zijn geschiedenis is ook verbonden met die van het Russische ruimtevaartprogramma en de vergelijkingen tussen beide zijn bijna te veel om over te lezen.

Er is ook nog een andere factor die meespeelt in hoe mensen tegen bepaalde merken aankijken. De publieke opinie wordt, in tegenstelling tot andere merken, gevormd door vele factoren, zowel juridische als morele. Een daarvan is de poging om geld te verdienen door relatief dure goederen te produceren, maar ook door via hun producten een goed doel te promoten. Veel mensen kopen om deze reden biologische levensmiddelen. Helaas wordt van ethische merken ook verwacht dat ze duurder zijn – hoewel dit niet altijd het geval is.

Natuurlijk zijn ethische shoppers ook bezorgd over de behandeling en dood van dieren. Niet-biologische koeien leven vaak in hevige pijn, zitten opgesloten in kleine kooien en worden gevoed met chemicaliën. Sommige zuivelbedrijven gebruiken ook groeihormonen om het beste uit het dier te halen. Helaas kunnen deze hormonen ook schadelijk zijn voor de mens. Biologisch voedsel hoeft niet als zodanig te worden geëtiketteerd, en producenten en detailhandelaren hebben nog steeds baat bij deze aanpak.

Hoewel sommige mensen kunnen beweren dat de biologische aanpak er een is van veiliger producten, zijn er ook mensen die zich zorgen maken over de aanpak. Deze mensen zijn van mening dat het beter is plaatselijke bedrijven met traditioneel beperkte producten te steunen. Het kan ook moeilijk zijn een dergelijk beleid af te dwingen, en het zal afhangen van de plaats waar de producten worden vervaardigd en van de cultuur van de betrokkenen.

De gemakkelijkste oplossing komt waarschijnlijk van een instantie die van oudsher het voortouw neemt op het gebied van voedselveiligheid: de overheid. Het U.S. Department of Agriculture (USDA) heeft richtlijnen voor producenten en beschikt over publicaties die kunnen helpen bij het ophelderen van zaken en het beantwoorden van vragen als u die hebt. Zij hebben ook een National Organic Program (NOP), dat helpt bij het standaardiseren van procedures en etiketteringsvoorschriften voor producenten van biologisch voedsel.

Dus waar moet je op letten? Wel, blijf dit artikel lezen en ontdek hoe u de volgende geregistreerde biologische producent kunt worden. Wat u van het nieuwe systeem kunt verwachten, is moeilijk, want er zijn geen regels. Dus, wat maakt het biologisch? Een van de grootste vragen is “zijn zuiverheid en traceerbaarheid belangrijk?” Producenten van biologische levensmiddelen zijn zeer geïnteresseerd in een product dat zij “biologisch” hebben genoemd, maar “natuurlijk” is hier nog steeds de sleutel. Met andere woorden, u moet een standpunt innemen over de vraag of u al dan niet biologische ingrediënten uit uw tuin wilt gebruiken en er uw maaltijden mee wilt bereiden. Alleen op die manier kunt u ervoor zorgen dat u nu al bereid bent het milieu te beschermen, alleen gezonde producten te produceren en eventueel uw kosten van levensonderhoud te verlagen om ervoor te zorgen dat de toekomstige generaties een “PEOPLE’S DEBACHE” hebben.

Zoö bugs” en ander ongedierte zullen in uw voedsel worden aangetroffen omdat ze niet door koken kunnen worden gedood. Als ze worden blootgesteld aan omstandigheden zoals warmte en licht, worden ze problematisch. Wanneer wantsen sterven bij blootstelling aan licht, ontwikkelen ze zich tot een “bled.” Wanneer wantsen ook veel van hun voedingswaarden verliezen, hoewel ze kunnen worden verjongd terug “zinkase.”

Lees meer:

AGF